Sušenka Brusinka

Napsal/a Lenka Žáková, aktualizováno dne 31. 1. 2021, Kategorie: ,
S
Počet porcí:
40 ks na kolečka o průměru 5 cm
Doba přípravy:
15min
Obtížnost:
Snadné

Sušenka Brusinka byl můj první sepsaný a propagovaný recept na webu. Je to rychlovka a dodnes je ráda připravuji jako svačinu do práce a nebo rychlovku ke kafíčku.

Recept na Sušenka Brusinka

Ingredience a postup

1 a 1/2 hrnečku nahrubo rozmixovaných ovesných vloček
1/2 hrnečku na jemno rozmixovaných mandlí (bez slupky, nesolené)
1/2 hrnečku na jemno rozmixovaných sušených brusinek
1/2 na hrubo nakrájená 90% čokoláda
1/2 kypřícího prášku
3 lžíce skořice
na jemno nastrouhaná kůra z celého citronu
5 lžiček stévie Natusweet Kristalle 1:1
1 celé vejce
šťáva z 1 citronu
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíce měkkého polotučného tvarohu

Příprava

  1. Nejdříve zpracujeme a promícháme suché suroviny.
  2. Přidáme vejce, šťávu z citronu, kokosový olej, jogurt a polotučný tvaroh.
  3. Vše důkladně spojíme a pomocí formiček vytvoříme na pečícím papíře kolečka, která ještě posypeme plátky mandlí.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, 10 minut.
  5. Pochutnáte si jak na horké, tak i vychladlé verzi sušenek.
  6. Dobrou chuť!
  7. Stévii Natusweet Kristalle 1:1 najdete v mém e-shopu.
Sdílejte přátelům

Galerie

WhatsApp menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram