Bounty cake s kokosovou koulí

Napsal/a Lenka Žáková, aktualizováno dne 5. 3. 2021, Kategorie:
B
Počet porcí:
10
Doba přípravy:
60min
Obtížnost:
Snadné

Je to nějaký milovník klasických Bounty sladkých tyčinek? Pokud ano, zkuste tuto odlehčenou a stejně dobrou verzi.

Recept na Bounty cake s kokosovou koulí

Ingredience a postup

Na pečený korpus si připravíme:
2 celé vajíčka (dělat sníh nebylo nutné)
2 lžíce mandlové mouky (případně přidat dle potřeby)
2 lžíce kokosové mouky
1/2 kypřicího prášku
2 lžíce hořkého kakaa
1 lžíce rozehřátého kokosového oleje
Na nepečenou kokosová vrstvu si připravíme (nepečená část)
2 mascarpone
2 tučné tvarohy
2 lžíce mandlové mouky
Cca 5 lžic strouhaného kokosu (tady přidávejte podle potřeby)
Pár kapek vanilkového aroma
Na polití:
1 ks 90% Lindt čokoláda
NEBO
100g 100% čokolády
1 lžička kokosového oleje

Příprava

  1. Celá vejce vyšleháme se stévií Natusweet Kristalle 1:1 a přidáme zbylé suroviny. Důkladně promícháme, nalijeme do formy a pečeme na 180 st. 20 minut.
  2. Po vychladnutí dáme na korpus kokosovou vrstvu, kde stačí smíchat veškeré suroviny. Po promíchání si část z kokosové vrstvy odebereme na 10 koko-koulí, které ještě obalíme ve strouhaném kokosu a nebo koule obalíme ve směsi ze strouhaného kokosu, mletého máku a rozmixovaných lyofilizovaných malin v poměru 1:1:1.
  3. Kokosovou směs namačkáme na kakaový vychladlý korpus a polijeme rozehřátou 90% čokoládou a nebo 100% kakaovou hmotou s kokosovým olejem a stévií Natusweet Kristalle 1:1.
  4. Na závěr polijeme 90% Lindt čokoládou a nebo 100% čokoládou rozpuštěnou se lžičkou kokosového oleje a lžičkou stévie Natusweet Kristalle 1:1.
  5. Dozdobíme koko-koulemi.
  6. Dobrou chuť.
  7. Stévii Natusweet Kristalle 1:1 najdete v mém e-shopu.
Sdílejte přátelům

Galerie

WhatsApp menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram